Bijeenkomst ‘Maatschappelijke Waarde van Topsport’


Op woensdag 11 oktober 2023 organiseren Coöperatie Limburg Sport en Sportloket Limburg de bijeenkomst ‘Maatschappelijke Waarde van Topsport’. Het zal plaatsvinden op de sportieve en inspirerende locatie ‘Watersley Sports & Talentpark’ in Sittard. De bijeenkomst is vooral interessant voor Limburgse gemeenten, sporttakplatforms en clubondersteuners.

Topsport is grenzen verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Topsporters hebben deze drive, want ze willen zichzelf verbeteren om de beste van de wereld te worden en doen er alles aan om dit mogelijk te maken. Topsport levert echter veel meer dan een medaille. Het is van grote maatschappelijke waarde. Het inspireert en draagt bij aan innovatie, sociale cohesie, gezondheid en economie.

De bijeenkomst is ter kennisdeling en inspiratie, over wat de maatschappelijke waarde van topsport concreet kan betekenen voor de Limburgse gemeenten en hun inwoners. Inspirerende sprekers zullen hun succesverhalen en projecten presenteren. Ook topsporter Loren Djolo zal inzicht geven in haar weg naar de Olympische Winterspelen van 2026 in Milano-Cortina en hoe zij zich als topsporter kan inzetten voor de Limburgse maatschappij.

Bijeenkomst maatschappelijke waarde Topsport oktober 2023
Poster aankondiging bijeenkomst Maatschappelijke waarde van Topsport met foto van wielrenners en logo's van Limburg Sport en Sportloket Limburg.
Bijeenkomst maatschappelijke waarde Topsport oktober 2023 beeld 2
Poster aankondiging Maatschappelijke waarde van Topsport met logo's van Limburg Sport en Sportloket Limburg