Sport­lo­ket Lim­burg is ge­o­pend!


Waar is het dichtstbijzijnde zwembad? Hoe breng ik de kosten van onze sportkantine naar beneden? Waar vind ik een overzicht van judoverenigingen in Limburg? Zo maar een paar voorbeelden van vragen die sportverenigingen en sporters kunnen hebben. Zoeken naar een antwoord is niet langer nodig. Daarvoor kunnen Limburgers vanaf 24 maart terecht op www.sportloketlimburg.nl

Het loket maakt de Limburgse sportwereld makkelijk bereikbaar voor iedereen die interesse heeft in sportief bezig zijn. Of je nu (beginnende) sporter bent of vrijwilliger bij een sportvereniging, het loket staat voor je klaar. Alle kennis over organisaties die bij sporten in Limburg betrokken zijn, vanaf nu gebundeld op één plek. Zo maken we sport en beweging voor Limburgers nog toegankelijker.

Alle kennis over organisaties die bij sporten in Limburg betrokken zijn, vanaf nu gebundeld op één plek!

Het sportloket is gelanceerd door een estafette waarbij wethouders in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg het stokje symbolisch aan elkaar en aan sportorganisaties in hun gemeente doorgeven.

Start van de Sportloket Limburg estafette in Noord-Limburg

Wethouders Leenders (gemeente Venray) en Verhaegh (gemeente Venlo) namen het stokje voor Noord in ontvangst.

Foto Estafette Noord-Limburg 24 maart 2023
Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg geeft de eerste Sportloket Limburg estafettestokje door aan wethouder Leenders (gemeente Venray, links op de foto) en wethouder Verhaegh (gemeente Venlo, rechts op de foto).
Eerste estafettestokjes Noord Limburg
De eerste twee estafettestokjes voor de gemeenten in de regio Noord-Limburg

Vervolg van de estafette in Midden-Limburg

In Midden-Limburg reikte gedeputeerde Madeleine van Toorenburg het stokje als eerste uit aan wethouder Leurs van Echt-Susteren.

Foto Estafette Midden-Limburg 24 maart 2023
Wethouder Leurs (gemeente Echt-Susteren, rechts op de foto) neemt voor de regio Midden-Limburg het Sportloket Limburg estafettestokje in ontvangst
Estafettestokje Midden-Limburg
Het eerste estafettestokje voor de gemeenten in de regio Midden-Limburg

Door met de estafette naar de regio Zuid-Limburg

Bij het bestuurlijk sportoverleg in Vie Kerkrade wordt de estafette voor Zuid-Limburg aan het einde van de middag gestart, met wethouder De Beer (Heerlen) als eerste ontvanger.

Foto estafettestokje Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg wordt meteen breed geschakeld met Sportloket Limburg. Op de foto van links naar rechts: wethouder Jaegers (gemeente Vaals), mevrouw Sickmann (regioadviseur Vereniging Sport en Gemeenten), wethouder Piatek (gemeente Eijsden-Margraten), wethouder Diederen (gemeente Beek), gedeputeerde Madeleine van Toorenburg, wethouder de Beer (gemeente Heerlen), wethouder Schlangen (gemeente Kerkrade), wethouder Coenen (gemeente Voerendaal), wethouder Janssen (gemeente Brunssum). Niet op deze foto: de heer Schijnen (ambtenaar Sport gemeente Maastricht), wethouder de Koster (gemeente Beekdaelen), wethouder Waaifoort (gemeente Gulpen-Wittem), wethouder Houtakkers (gemeente Sittard-Geleen) en wethouder Dauven (gemeente Valkenburg aan de Geul).

Lancering Sportloket Limburg geslaagd!

Collage Noord Midden en Zuid lancering Sportloket Limburg 24 maart 2023
Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg lanceert samen met de wethouders van gemeenten in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de nieuwe sportieve schakel in Limburg!

Vragen of tips over sporten in Limburg?

Het loket is bereikbaar via het contactformulier op www.sportloketlimburg.nl en sportloketlimburg@prvlimburg.nl